Rijangst.

Mag ik je van je rij- of faalangst afhelpen?

Wist je dat een miljoen Nederlanders rijangst hebben? En dat de helft van de zeven miljoen met een rijbewijs ook wel eens met bibberende handen achter het stuur zit? Rijangst is iets wat veel vaker voorkomt dan je zou denken. Net als faalangst, waardoor je als een berg opziet tegen het rijexamen. Gelukkig is het ook heel goed te behandelen. Rijles geven aan mensen met rij- en faalangst is de specialisatie van Autorijschool Erik Pronk. Ik ben een van de ongeveer twintig instructeurs in Nederland die het Plus Certificaat hebben behaald!

Herken je dit?

  • Je durft wel auto te rijden, maar je doet er alles aan om snelwegen te vermijden.
  • Je hebt een keer een ongeluk meegemaakt in de auto en je durft helemaal niet meer.
  • Je twijfelt over je eigen rijvaardigheid in het drukke verkeer.
  • Je bent iemand die gauw last heeft van faalangst, ook achter het stuur.
  • Je hebt last van een andere stoornis die je ook in de auto in de weg zit.
  • Je bent heel erg gespannen voor examens, zoals het rijexamen.

Dan kan ik je – letterlijk – op weg helpen! Want zowel rij- als faalangst is te behandelen. Vaak is het een angst die niet helemaal reëel is. Samen overwinnen we die. En weet je dat een béétje rijangst juist goed is? Het zorgt ervoor dat je geconcentreerd achter het stuur blijft zitten. Zolang het maar niet de overhand heeft.

Hoe gaat het in zijn werk?

  • In de meeste gevallen kunnen mensen met rijangst best een auto besturen. Die angst zit vooral ’tussen de oren’. Daarom gebeurt het heel vaak dat je eerste rijles uitsluitend bestaat uit erover praten
  • Afhankelijk van jouw eigen ervaringen stellen we een programma op. Durf je voor geen goud in een auto te stappen? Of durf je dat wel maar breekt het zweet je uit als je een snelweg ziet? De aanpak is heel persoonlijk.
  • Stapje voor stapje gaan we verder. Het is niet zozeer rijles, als wel persoonlijke begeleiding: al pratend onderweg leer je inzien dat je angst nergens op gebaseerd is. Het is vooral psychisch. Goed om te weten dat ik door mijn interesse in NLP-techniek jouw situatie ook psychologisch goed kan plaatsen. Daarom maak ik actief gebruik van NLP in mijn training.
  • Eén zo’n sessie duurt drie uur. Lang, maar je ziet niet de volle drie uur achter het stuur. Mijn ervaring is dat je na vijf keer weer zelfstandig en met zelfvertrouwen auto durft te rijden.

Voor een begeleiding op maat zullen we vooraf een intakegeprek plannen. Hierin zullen we samen de situatie in kaart brengen en het te volgen programma bepalen.

Meer weten?
Neem vrijblijvend contact op. Ik snap dat je nog heel veel vragen hebt, maar die beantwoord ik graag voor je!

Logo_R+
Back to Top
Enter your Infotext or Widgets here...
UA-43039685-1