Praktijk.

Autorijschool Erik Pronk verzorgt een rijopleiding voor de categorie B (personenauto).

Je krijgt les in een Alfa Giulia. De auto is voorzien van alle moderne technieken/gemakken zoals; airconditioning, cruise-control, navigatie-systeem etc. Vanzelfsprekend wordt er in de lesauto niet gerookt.

Heb je vragen of opmerkingen na het lezen van onderstaande informatie neem dan gerust contact met ons op!

Aanbieding

Praktijk

Vanaf 16,5 jaar mag je autorijles nemen en vanaf je 17e verjaardag mag je praktijkexamen doen (zie de website www.2todrive.nl voor een volledige uitleg en aanvraag begeleider) en nadat je geslaagd bent onder begeleiding autorijden totdat je 18 bent. Daarna mag je zelfstandig de weg op. Doe je examen na je 18e verjaardag dan is “2toDrive” niet meer van toepassing.

Je kunt 1 of meerdere rijlessen van 1 ½ uur per week afspreken. Tevens is er een mogelijkheid om een versnelde opleiding te volgen. Denk hierbij aan 3 tot 5 rijlessen per week.
De rijlessen duren altijd 1 ½ uur. De ervaring heeft geleerd dat leerlingen het meest opnemen van de lesstof als er 90 minuten gereden wordt. Daarnaast is deze tijd nodig om ervaring op te kunnen doen in het examengebied (Rijswijk).

Ik hou jouw vorderingen bij op een leskaart. Aan de hand van een stappenplan komen alle onderdelen van het autorijden aan bod. Ik begeleid je hiermee stap voor stap door de hele rijopleiding, maar vooral in je eigen tempo. Iedereen wil goed en snel het rijbewijs halen. Het is echter niet vanzelfsprekend dat iedere leerling met ca. 30 lessen zijn rijbewijs haalt. Het is belangrijk dat ook de leerlingen die meer of minder moeite hebben hun rijbewijs te halen zich prettig en gemotiveerd voelen tijdens de rijlessen.

Ophalen

Je wordt thuis opgehaald en weer afgezet. In overleg kan dit op een andere locatie zijn, mits dit in de regio is.

Lestijden

Zaterdagochtend, ’s avonds of ’s morgens voordat je naar school of werk gaat. Er is een heleboel mogelijk. Tijden worden in overleg gepland.

Afbellen

Een rijles dient minimaal 48 uur van te voren telefonisch afgemeld te worden. Bij te laat afbellen wordt de rijles volledig in rekening gebracht.
Calamiteiten uitgezonderd.

Praktijkexamen en tussentijdse toets

Voor DigiD logohet aanvragen van het praktijkexamen/tussentijdse toets moet de rijschool gemachtigd worden. Dit doe je op de website van het CBR.
Hiervoor heb je een DigiD-code nodig. Heb je deze nog niet? Klik dan hier om je DigiD-code aan te vragen.

Heb je wel een DigiD-code, klik dan hier om direct naar de website van het CBR te gaan.

Het CBR vraagt om een code van de rijschool. Deze is: 4692X8 (controleer goed of hier ook daadwerkelijk Autorijschool Erik Pronk staat).

Dit is alles wat je als leerling hoeft te doen. De echte aanvraag voor je praktijk-examen kan alleen de rijschool doen.

Tussentijdse toets (TTT)

Dit is een proefexamen die kan worden afgenomen op ¾ van je rij-opleiding. De TTT is een standaard onderdeel van de rijopleiding en ook opgenomen in het 1e examenpakket.

De tussentijdse toets in het kort

De tussentijdse toets (TTT) is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen; het kan je helpen om eventuele nervositeit weg te nemen. Een examinator van het CBR beoordeelt je rijvaardigheid. Tijdens de toets worden alle examenonderdelen onder de loep genomen en getoetst volgens de officiële exameneisen. Je instructeur rijdt mee. De TTT duurt even lang als een rijexamen. Na afloop van de toets krijg je een advies over de examenonderdelen waaraan je nog extra aandacht moet besteden. Als je de bijzondere manoeuvres in de TTT voor de auto goed uitvoert, krijg je vrijstelling voor dit onderdeel tijdens het eerstvolgend examen. (bron: CBR)

Back to Top
Enter your Infotext or Widgets here...
UA-43039685-1